Advies

De meest productieve soorten paprika's


Om ervoor te zorgen dat de peper een goede en hoogwaardige oogst oplevert, is het noodzakelijk om de keuze van de variëteit correct te benaderen, waarbij niet alleen rekening wordt gehouden met kenmerken zoals de duur van het groeiseizoen, het gewicht en de grootte van de vruchten. Het is erg belangrijk om rekening te houden met de klimaatzone waarin de plant groeit en goed vrucht draagt, of deze nu is aangepast voor het kweken in de volle grond of in een kas, en ook hoe veeleisend de paprikasoort is voor regelmatig water geven en bemesten. Een ander criterium voor het kiezen van een productief strooisel is de exacte tijd en timing van het zaaien van plantmateriaal en het overbrengen naar de volle grond.

Een paar geheimen voor hoge opbrengsten

Zelfs als u de meest productieve paprikasoort heeft gekozen die volledig geschikt is voor de groeiomstandigheden in uw regio, is het geen feit dat u na het einde van het groeiseizoen een groot aantal rijpe en grote vruchten kunt verwijderen. uit de bush. Ervaren tuinders kennen de geheimen van het behalen van grote opbrengsten en bereiken hun doel door slechts 8 basisregels toe te passen voor het kweken van peper.

Zaden zaaien

Nadat het plantmateriaal is voorbereid, is het erg belangrijk om de timing van het planten te observeren. In de regel worden zaden begin februari in de grond neergelaten, in een poging om vroege oogsten te krijgen, maar voor de regio's van de Oeral en West-Siberië zullen dergelijke zaailingen geen stabiele, vriendelijke oogst opleveren. Vroege zaailingen van zelfs de meest productieve variëteiten laten niet altijd zien waartoe ze in staat zijn, daarom is het voor deze regio's beter om halverwege maart plantmateriaal te zaaien.

Kieming

Om een ​​snelle ontkieming van zaailingen te krijgen, en de zaailingen zelf waren sterk, moet het plantmateriaal worden geweekt voordat het wordt gezaaid. Om dit te doen, wordt een laag watten op een bordje gevoerd, worden peperzaden neergelegd en bedekt met een andere laag watten, die voorzichtig met water wordt besprenkeld. Na de procedure ontspruit het plantmateriaal al 3-4 dagen. Bij het ontkiemen kun je biologische groeistimulerende middelen gebruiken, zoals HB-101 of aloë-sap. De plaat wordt op een warme plaats achtergelaten en als de bovenste laag katoen droogt, vergeet dan niet deze te bevochtigen. Zodra het grootste deel van het plantmateriaal ontspruit, 2-3 cm hoog, kunnen de zaden in de grond worden geplant.

Zaaien voor zaailingen

Een van de geheimen van paprika is dat deze cultuur een "voorstander van individualiteit" is, en daarom mag uitkomend plantmateriaal nooit in grote containers of zaailingendozen worden geplaatst. Er worden niet meer dan twee zaden in een plantcontainer of turfpot geplaatst. Tegelijkertijd mogen containers voor het kweken van zaailingen niet transparant zijn. Een ander geheim van het telen van paprika's is dat de wortels van dit gewas niet tegen open zonlicht kunnen. We verdiepen het plantmateriaal niet. Om sterke zaailingen te krijgen, bestrooi je het zaad eenvoudig met een laag substraat van 2 mm.

Plukken

Er is een categorie van vruchtbare variëteiten die niet van verplanten houden en deze niet tolereren. Hoe zit het met dergelijke planten bij het plukken, zo belangrijk voor het krijgen van sterke en goede zaailingen? Standaard pluk- en graafmaatregelen zijn in dit geval niet geschikt, omdat de zaailingen onmiddellijk stoppen met groeien.

Ervaren tuinders raden aan om de teelt van dergelijke variëteiten en hybriden afzonderlijk te benaderen en het uitgekomen zaad onmiddellijk in volumetrische plantcontainers te plaatsen (minimaal 500 ml). Als je deze manier van planten gebruikt, is een pick niet nodig voor de plant.

Water geven

Om ervoor te zorgen dat de zaailingen vervolgens een goede oogst van hoge kwaliteit geven, moeten de zaailingen regelmatig worden bewaterd, zodat de grond niet uitdroogt. Onthoud dat elke gemiste watergift en elk verwelkt blad van de zaailing in de toekomst de opbrengst aanzienlijk zal verminderen.

Een plek om vruchtbare paprika's te verbouwen

Zoete paprika's houden erg van warmte en licht en groeien het liefst op vruchtbare, neutrale gronden. Om een ​​hoogwaardige en grote oogst te krijgen, moet u vooraf bereide compost toevoegen aan de gaten voor het planten van zaailingen. Plant de plant niet in gebieden met tocht. De plaats in de tuin moet goed worden opgewarmd door de zon en goed verlicht zijn.

De optimale temperatuur voor het telen van paprika is 25-26C. Alleen in dit geval kunt u een vriendelijke en hoogwaardige oogst krijgen. Bovendien houden paprika's hun wortels graag warm, dus hoe goed je de grond voorbereidt en isoleert, kan ook van invloed zijn op de opbrengst van het gewas.

Niet alle vruchtbare paprikasoorten zijn bestand tegen extreme temperaturen in de lucht en de bodem, daarom isoleren boeren de grond vaak door plastic flessen met heet water in de grond te plaatsen. Zelfs in de zomer zullen dergelijke "batterijen" van de tuin de paprikateelt in het open veld niet hinderen.

Water geven, bemesten, mulchen

Een volwassen plant heeft, zelfs onder de meest gunstige groeiomstandigheden, regelmatig water nodig. Zelfs als u "droogtetolerantie" op de verpakking van uw plantmateriaal ziet, moet u er rekening mee houden dat deze definitie alleen verwijst naar kleine afwijkingen van uw normale bewateringsschema.

Om ervoor te zorgen dat paprika's een hoogwaardige oogst geven, moet u overstroming en stagnatie van vocht in de grond vermijden. Bij bewolkt weer zal de grond niet direct uitdrogen waardoor de wortel kan gaan rotten.

Zodra je peperzaailingen op een vaste groeiplaats hebt geplant, mulch je de bedden, creëer je een laag van 15-20 cm hoog.Doe hetzelfde gedurende de hele periode van rijping en vruchtzetting, waarbij je regelmatig een beetje mulch onder de plant legt. Dit is een van de geheimen dat de grond niet uitdroogt, zelfs als u 1-2 gietbeurten mist.

Het is raadzaam om eenmaal per week paprika's te voeren. Het heeft ook een aanzienlijke invloed op de opbrengst. Van organische meststoffen is het beste voor de opbrengst van peper de infusie van houtas (met een snelheid van 2 glazen per emmer water). Onlangs is een tinctuur van brandnetelbladeren erg populair onder boeren. Het bleek dat deze plant de groei goed stimuleert en de uitbundige bloei van paprika's bevordert.

Bush formatie

Verwijder bij het overbrengen van zaailingen naar de grond alle bloeiwijzen die de tijd hebben om uit de plant te verschijnen. Zaailingen op een nieuwe locatie moeten zich richten op groeien in plaats van bloeien. Wanneer er 4-5 takken aan de struik zijn gevormd, begint u de plant te knijpen. Laat na het vertakken zoveel eierstokken achter als je wilt, en verwijder de rest van de bladeren.

Als je een grote, productieve paprikasoort hebt gekozen, verwijder dan alle onderste bladeren en scheuten van de plant. En als late paprikasoorten op uw bedden groeien, begin of half september, laat dan alleen die bloeiwijzen aan de struik die tijd hebben om te binden. De rest van de bloemen moet worden verwijderd, omdat de vruchten geen tijd hebben om erop te rijpen, maar het zal energie aan deze plant besteden.

Als u al deze regels in acht neemt, kunt u aanzienlijke resultaten behalen en de opbrengst soms verhogen.

De beste vroege soorten vruchtbare paprika's

Vroegrijpe peper heeft een groeiseizoen van maximaal 100 dagen, en geeft goede stabiele opbrengsten wanneer ze in de volle grond in zuidelijke streken wordt gekweekt of wanneer zaailingen worden overgebracht naar kasomstandigheden. De volgende worden beschouwd als populaire variëteiten met een hoge opbrengst in centraal Rusland:

Sneeuwwitje

Het ras is bedoeld voor teelt in kassen en lange filmtunnels. Verwijst naar middenvroeg, hoogproductief. De struik is ondermaats, compact, daarom wordt een beplantingsschema van 30x50 cm gebruikt. Met een volledige stop van de groei is de hoogte van de struik zelden hoger dan 50 cm. Het groeiseizoen begint bij 100-105 dagen. De vruchten zijn kegelvormig, niet langer dan 10 cm De schil van de peper is dicht, wit geverfd, het vruchtvlees is zoetig, sappig, de wanddikte is maximaal 7 mm.

De eigenaardigheden van de variëteit "Sneeuwwitje" zijn de zaaidiepte van zaden - 3 cm, het is noodzakelijk om de plant regelmatig met minerale meststoffen te voeden. Zaaitijd is maart, oogsttijd is eind juni.

Dwerg

Het ras is bedoeld voor teelt in kassen en onder filmschuilplaatsen. Het behoort tot de meest vorstbestendige rassen met vroege rijpingsperiodes. Het groeiseizoen begint op de honderdste dag nadat het zaadje is uitgekomen. De vruchten zijn klein van formaat, het gewicht van elke paprika is niet groter dan 80-90 gram. met wanddikte - tot 8 mm, rood geverfd. De plant is ondermaats, compact, ondersteunt een beplantingsschema van 50x30 cm Groeieigenschappen: "Dwergpaprika" tijdens de groeiperiode vereist regelmatige minerale voeding.

Slikken

Een vroeg rijpende variëteit, waarvan een van de kenmerken de minnelijke rijping van fruit is. Het groeiseizoen in de zuidelijke regio's en onder de omstandigheden van het planten van paprika's in een kas is 100-105 dagen. De struik in het open veld wordt niet hoger dan 60 cm, in een kas - 70-75 cm De vruchten hebben een regelmatige kegelvorm, glad, rood gekleurd. De wand van de vrucht in de periode van volledige rijpheid is "vlezig", met een dikte van 0,9-1 cm, terwijl de massa van één paprika zelden groter is dan 100 gram.

De variëteit wordt beschouwd als een hoge opbrengst. Onder voorbehoud van alle regels van zorg, water geven en voeren, wordt tot 6-7 kg van een smakelijke oogst uit één struik verwijderd. Opvallende kenmerken van Swallow Pepper zijn resistentie tegen TMV, schimmelziekten, bacteriële verwelking en wortelrot.

Winnie de Poeh

Een hoogproductieve vroege rijpende variëteit met kleine compacte struiken en een boeket arrangement van fruit. De vruchtperiode begint 105-100 dagen nadat het zaad is uitgekomen. De vruchten zijn dieprood van kleur, kegelvormig. De massa van één vrucht is 80-100 g, met een wanddikte van maximaal 7-8 mm.

Winnie de Poeh is beroemd onder tuinders en boeren vanwege de hoge producteigenschappen. De vruchten zijn glad, de schil is glanzend en dicht. Bovendien heeft Winnie de Poeh hoge kenmerken van behoud van kwaliteit en behoud van smaak tijdens lang transport.

Vruchtbare paprikasoorten in het midden van het seizoen

Het groeiseizoen van deze variëteiten en hybriden begint 110-130 dagen na de eerste scheuten. In het zuiden van Rusland en op de middelste rijstrook worden variëteiten geplant in de volle grond en in kassen; in de noordelijke regio's wordt het aanbevolen om variëteiten in het middenseizoen alleen op beschermde gronden te kweken.

Wonder in Californië

Dit is een van de meest populaire en geliefde variëteiten in het middenseizoen door tuinders. Zaden geven een minnelijke kieming en je kunt ze half maart op zaailingen planten. Naast het feit dat de plant hoge opbrengsten geeft, hebben de vruchten zelf uitstekende commerciële eigenschappen. Alle vruchten hebben een gelijkmatige, regelmatige kubusvorm. Het ras behoort tot dikwandig - de gemiddelde wanddikte is van 8 tot 10 mm.

Kleine compacte struiken zijn niet groter dan 70 cm, maar tijdens het groeiseizoen van de plant kan tot 5-6 kg smakelijke vlezige vruchten uit een dergelijke struik worden verwijderd. De variëteit "California Miracle" is een universele variëteit en verliest, naast verschillende culinaire verwerkingen en conserven, zijn smaak niet en wordt veel gebruikt voor het invriezen.

Geschenk uit Moldavië

Een hoogproductieve soort met compacte en lage struiken, geschikt voor buiten- en glastuinbouw. Vruchten hebben een regelmatige kegelvorm en zijn biologisch rood gekleurd. De massa van één paprika is niet groter dan 100 gram, met een gemiddelde wanddikte van maximaal 5 mm.

De eigenaardigheden van de variëteit "Gift of Moldova" zijn niet veeleisende zorg en voeding en een hoge resistentie tegen virus- en schimmelziekten.

Oranje koning

Het ras behoort tot het medium vroeg, maar wanneer het wordt gekweekt in centraal Rusland, de Oeral en Siberië, geeft het slechts 110-115 dagen vanaf de eerste scheuten vruchten. Een plant met een hoogte van meer dan 1 meter, dus tijdens het groeien in de volle grond of in een kas, moet hij worden vastgebonden.

De vruchten zijn groot, dikwandig, geverfd in een rijke oranje kleur, hebben een gelijkmatige rechthoekige vorm. Het gemiddelde gewicht van een volledig rijpe peper is 150-200 gram, terwijl tot 6-7 kg oogst uit één struik wordt geoogst. De plant is resistent tegen TMV, wortelrot, bacteriële bladverwelking. De beste oogsten geeft "Orange King" onder filmschuilplaatsen.

Laatrijpe fruitsoorten van paprika's

Deze rassen worden aanbevolen voor de teelt in de zuidelijke streken van het land of in stationaire verwarmde polycarbonaatkassen. Goede opbrengsten worden geproduceerd door zowel binnenlandse rassen als hybriden van Nederlandse, Italiaanse en Duitse veredelaars.

Gladiator

Hoogproductieve hybride van Nederlandse selectie. Geteeld in broeikassen en kassen. De vruchten zijn groot, piramidaal van vorm, met wanden tot 12 mm dik. In de periode van volledige rijpheid kan een paprika maten bereiken tot 13-15 cm, met een gewicht van ongeveer 250 gram.

Zwarte kardinaal

Een hybride gefokt door fokkers in Italië. Vruchten zijn helder paars of rood, met een wanddikte tot 10 mm. Het gemiddelde gewicht van het fruit tijdens het rijpen kan oplopen tot 250 gram. Tot 5-6 kg oogst wordt in kasomstandigheden uit één struik verwijderd. Opvallende kenmerken van de hybride zijn de grote vraag van de plant naar aanvullende voeding gedurende de gehele periode van groei en vruchtzetting.

Madonna F1

Een hoogproductieve variëteit met mooie, vlezige vruchten. Wanddikte - 10-12 mm, gemiddeld vruchtgewicht - 200 g. Madonna wordt erkend als een van de beste hybriden voor het kweken in stationaire kassen. Uit één struik wordt tot wel 6 kg grote paprika's geoogst.

Opvallende kenmerken van de Madonna-hybride zijn een hoge weerstand tegen virale en schimmelziekten, het vermogen om zelfs in schaduwrijke delen van de tuin goede opbrengsten te geven.

Bekijk de video over hoe u grote opbrengsten van paprika kunt behalen in uw achtertuinpercelen.


Bekijk de video: TM18#5: Mijn materiaal uitpakken - Veel leuke nieuwe dingen (Januari- 2022).

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos