Advies

Kool Sugarloaf: kenmerken en beschrijving van de variëteit


Gewoonlijk geven zomerbewoners de voorkeur aan koolsoorten met hoge opbrengsten en ziekteresistentie. Pretentieloze zorg is niet gering. Er zijn maar weinig variëteiten van gecultiveerde planten die dergelijke kenmerken hebben, en een daarvan is de Sugarloaf-kool. Bovendien is het populair geworden vanwege zijn droogtetolerantie.

Beschrijving van Kool Sugarloaf

Een soortgelijk ras behoort tot de laatrijpe groep. Gemiddeld rijpt het volledig in 3 maanden. De rozet van de kool is krachtig, groeit enigszins uitgestrekt, de diameter bereikt 80 cm De bladeren van de cultuur zijn groot, hun vorm is afgerond, licht golvend aan de randen. Sugarloaf is meestal groen, maar er is een blauwachtige bloei. Foto van Sugarloaf-kool wordt hieronder weergegeven.

De koolkop van de Sugarloaf-variëteit is groot en dicht

Koolkoppen groeien mooi en gelijkmatig, hebben een bolvorm. De massa van een gewone koolkop is ongeveer 3 kg, maar soms worden er grote exemplaren gevonden. Na het oogsten rijpen de koolkoppen nog een tot twee maanden. Dan worden ze al gegeten, omdat ze tegen die tijd een zoetige, aangename smaak krijgen.

Voor-en nadelen

Volgens zomerbewoners zijn de voordelen van de Sugarloaf-koolvariëteit onder meer:

 • hoge zoetheid (veel hoger dan die van andere bekende variëteiten);
 • gebrek aan harde aderen;
 • de aanwezigheid in de samenstelling van veel vitamines, sporenelementen;
 • lange houdbaarheid, waarbij alle voedingskwaliteiten behouden blijven;
 • weerstand tegen langdurige droogte;
 • uitstekende kieming van zaaimateriaal;
 • weerstand tegen ziekten en plagen.

De belangrijkste nadelen van Sugarloaf-kool zijn:

 • veeleisendheid om het zaaigebied te veranderen;
 • de behoefte aan goede verlichting (kan niet in schaduwrijke gebieden worden geplant).

De aanzienlijke populariteit van Sugar Loaf wordt bepaald door de overduidelijke prevalentie van voordelen boven nadelen.

Witte kool levert Sugarloaf op

Deze variëteit geeft een vrij hoge opbrengst en bereikt 6 kg per 1 m2 aanplant. Het gewicht van een gewone kool is ongeveer 3 kg. Dit laatste kenmerkt zich door een hoge dichtheid.

Kool Sugarloaf planten en verzorgen

Het wordt aanbevolen om de variëteit te kweken met zaailingen. De voorbereiding begint in april. Het zaad heeft aparte voorzaaiprocedures nodig. Het wordt 12 uur in een oplossing van kaliumpermanganaat gelaten, daarna gewassen met water en gedroogd.

Het land voor toekomstige landing kan op eigen gelegenheid worden voorbereid. Voor dit doel worden graszoden, turf en zand in gelijke verhoudingen gemengd. Turfpotten zijn geweldig als serviesgoed voor planten.

Belangrijk! Suikerbroodkoolwortels zijn moeilijk te verplanten. Turfcontainer sluit elke schade aan het wortelstelsel bij overdracht naar de locatie uit.

De potten moeten op een verlichte plaats worden geplaatst zonder tocht, direct zonlicht. Het temperatuurregime in de kamer moet tussen 21-25 C ° liggen.

Belangrijk! Aan de vooravond van het planten van zaailingen op de bedden, wordt verharding uitgevoerd. Voor dit doel wordt het periodiek op het balkon tentoongesteld. De duur van de procedure wordt langer totdat deze enkele uren bereikt.

Zaailingen worden geplant in bemeste grond

Aan het begin van de zomer, na het verschijnen van vier bladeren, worden koolzaailingen Sugarloaf op de bedden in de voorbereide grond geplant. Een asoplossing wordt gebruikt als meststof. De site is gekozen met goede verlichting.

Aandacht! Voordat u de zaailingen in het gat plaatst, is het aan te raden om een ​​beetje superfosfaat op de bodem te doen. Dit geeft de plant de kracht om zich snel te vestigen.

Tijdens de groei heeft de cultuur voeding nodig. Hiervoor wordt een waterige oplossing van mest gebruikt. Het wordt 2 keer gebruikt.

Het wortelsysteem wordt versterkt als gevolg van hollende struiken, die wordt uitgevoerd onder voorbehoud van de vorming van 10-12 bladeren. Deze procedure zal bovendien helpen om zijwortels te vormen.

Watergift wordt gedurende 3 weken 1-2 keer uitgevoerd. Tijdens de periode van kopvorming neemt de behoefte aan water toe.

Water geven van kool wordt uitgevoerd terwijl de aarde uitdroogt

De verzorging van de Sugar Loaf omvat ook het periodiek losmaken van de grond bij de planten en het tijdig verwijderen van onkruid.

Ziekten en plagen

Suikerbroodkool is ziekteresistent, maar onvoldoende plantenverzorging kan enkele ziektes veroorzaken. De meest voorkomende zijn de volgende:

 1. Bacteriose Er is een vergeling van de buitenste delen van de bladeren met verder donker worden en vallen. Om een ​​dergelijke ziekte te voorkomen, wordt zaad van hoge kwaliteit gebruikt, wordt de nodige vruchtwisseling in acht genomen en wordt profylaxe gemaakt met "Fitolavin". Als er al een infectie is opgetreden, helpt de tool "Planriz".
 2. Echte meeldauw is vals. Een witte bloei verschijnt op het oppervlak van de bladeren. Als preventieve maatregel: aan de vooravond van het zaaien worden de zaden 25 minuten in warm water gehouden, de planten worden gerevitaliseerd met ammoniumnitraat. Wanneer de ziekte zich verspreidt, helpt sproeien met een oplossing van kopersulfaat.
 3. Kool vlinder. Geïnfecteerde bladeren worden bleek en planten sterven na verloop van tijd. Door dille, peterselie in de buurt van koolbedden te zaaien, wordt de kans op verspreiding van de ziekte aanzienlijk verminderd.
 4. Fusarium. Bij infectie verschijnen gele vlekken op de bladeren. Om de ziekte te voorkomen, wordt aanbevolen om de cultuur te verwerken met kopersulfaat of een speciaal middel "Agaat". Aangetaste planten moeten onmiddellijk uit de tuin worden verwijderd.
 5. Keela. Komt voor wanneer een pathogene schimmel verschijnt. Vervolgens vertraagt ​​of stopt de groei van de teelt, soms gaan de planten dood. Door de grond te verkalken, de juiste vruchtwisseling te observeren en aan de vooravond van het planten te verwerken met kaliumpermanganaat, wordt de verspreiding van de schimmel voorkomen. Geïnfecteerde koolsoorten moeten worden vernietigd.

Het gevaarlijkste ongedierte voor Sugarloaf-kool:

 1. Bladluis. Meestal kleeft het vanaf de achterkant aan de lakens. De hoge activiteit van bladluizen wordt waargenomen aan het einde van de zomerperiode en gedurende de hele herfst.
 2. Kruisbloemige insecten. Ze verspreiden zich over het oppervlak van koolbladeren en voeden zich met zijn sappen.
 3. Tripsen. Ze zijn niet met het blote oog te zien. Opgeladen verliest de plant zijn kleur en sterft snel af.

Effectieve insectenbestrijdingsmiddelen:

Ze worden ook gebruikt voor het besproeien van de grond rond planten.

Aandacht! Zorgvuldige naleving van vruchtwisseling, tijdige verwijdering van onkruid vermindert de kans op ziekten en de aanval van schadelijke insecten aanzienlijk.

Toepassing

Koolgerechten hebben een aangename smaak

Omdat dit ras een goede smaak heeft en meer voedingsstoffen bevat dan andere soorten, wordt het vaker gebruikt voor het dagelijks koken en zouten. Dergelijke kool is goed bewaard gebleven, waardoor het verse gebruik ervan om te koken aanzienlijk wordt verlengd.

Koolopslag Sugarloaf

Alle bovenste bladeren worden van de koppen van het geoogste gewas verwijderd en vervolgens gedroogd. Het is onmogelijk om het gewas nat te houden, onder dergelijke omstandigheden zal het snel rotten. Zorg ervoor dat u de spoelen inspecteert op eventuele schade. Licht besmette exemplaren worden in een aparte doos bewaard. De rest van de kool wordt gesorteerd.

De plaats voor het opslaan van het gewas moet droog, verduisterd en voorzien van een ventilatiesysteem zijn. Een geschikte opslagtemperatuur ligt in het bereik van -1 C ° tot +4 C °, de toegestane luchtvochtigheid is 90-95%. Onder de nodige omstandigheden bederft Sugarloaf-kool pas in de lente, verliest zijn smaak niet.

Gevolgtrekking

Witte kool Sugarloaf behoort tot de laatrijpe variëteiten. Ze is absoluut niet veeleisend in de zorg, heeft een goede immuniteit tegen gevaarlijke ziekten. Dit gezonde en smakelijke product is geschikt voor regelmatige consumptie, omdat het veel voedingsstoffen bevat die gunstig zijn voor het lichaam. Ze blijven zelfs lang uitstekend.

Recensies over Sugarloaf-kool

Anastasia, 34 jaar oud, Rostov.

Het ras is gekocht op aanbeveling van de verkoper. Omdat er in de zomer weinig regen valt in ons gebied, was ik op zoek naar droogtebestendige kool. Als gevolg hiervan was mijn hoop gerechtvaardigd. Er werd eens in de 7-8 dagen water gegeven, wat voldoende was. De koolkoppen zijn rond en dicht gegroeid. Geoogst met de komst van vorst. Het lag daar tot de volgende zomer (het verslechterde niet). Ik raad aan om de variëteit Sugarloaf-kool te planten.

Elena Ivanovna, 54 jaar oud, Moskou.

Ik gebruik deze variëteit nu 5 jaar. Ik vind het leuk dat het laat is, zoetig en lang aanhoudt. Ik irrigeer regelmatig op mijn perceel, waardoor de koolkoppen enorm worden - elk ongeveer 3 kg. Ik start de eerste batch Sugarloaf-kool voor thuisgisting, het meeste blijft de hele winter achter. Ik heb andere koolsoorten geprobeerd, maar hun kenmerken zijn veel erger. Ik besloot te stoppen bij het Sugarloaf. Alle gezinsleden steunen mijn keuze.


Bekijk de video: Abandoned Ski Resort Destroyed. Urban Exploration. Sugarloaf Ski Resort (Januari- 2022).

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos