Advies

Soorten courgette voor de regio Moskou voor open terrein


Courgette is al lang populair vanwege de vele nuttige eigenschappen en extreme pretentieloosheid voor groeiomstandigheden. Het tweede kenmerk van de plant, namelijk zijn niet veeleisendheid voor klimatologische en weersomstandigheden, en ook om te zorgen, maakt courgette een van de meest voorkomende groenten in centraal Rusland. De regio Moskou vormt geen uitzondering op deze regel, de tuinders in de regio kweken actief de plant, terwijl ze uitstekende resultaten behalen, zowel in het open veld als in de omstandigheden van filmcoatings van kassen en kassen.

Groeiende courgette in de regio Moskou

Agrotechnische technieken die worden gebruikt bij de teelt van courgette in de regio Moskou verschillen praktisch niet van de technieken die in andere regio's van het land worden gebruikt. Met een zekere mate van conventionaliteit kunnen ze in verschillende fasen worden verdeeld.

Diverse selectie

Momenteel hebben fokkers uit verschillende landen een enorme lijst met variëteiten en hybriden van mergpompoen ontwikkeld met verschillende eigenschappen en kenmerken. Alle soorten courgette kunnen worden onderverdeeld in:

Huiselijk. Hun onbetwiste voordelen zijn:

 • aanpassing aan lokale omstandigheden;
 • in de regel hoge indicatoren van koude weerstand, waardoor ze niet alleen in centraal Rusland, waaronder de regio Moskou, maar ook in de noordelijke regio's van het land;
 • hoge smakelijkheid van de plant, vooral bij het gebruik van fruit voor conserven, aangezien dit aspect doelbewust werd gecontroleerd door binnenlandse fokkers.

Voorbeelden van de meest populaire Russische courgettevariëteiten zijn Tsukesha, Tender Zephyr, Spaghetti en vele anderen;

 • buitenlandse hybriden. In sommige gevallen verdienen ook de ontwikkelingen van buitenlandse fokkers aandacht. Dergelijke variëteiten zijn in de regel veeleisender qua verzorging, maar hebben tegelijkertijd hoge opbrengsten, een dunne schil en een uitstekende smaak, vooral als ze vers zijn. Buitenlandse hybriden zijn minder geschikt voor opslag en bewaring, hoewel sommige van hun variëteiten de nodige kwaliteiten en eigenschappen hebben. De bekendste zijn Parthenon, Iskander, White Bush en Golda.

Opgemerkt moet worden dat de verschillen tussen binnen- en buitenlandse rassen niet zo groot zijn om een ​​eenduidige keuze te maken ten gunste van een van de groepen.

Zaadvoorbereiding en planten

Courgette wordt gekweekt door twee verschillende plantmethoden: zaad of zaailingen. Zaden worden in beide gevallen op ongeveer dezelfde manier bereid.

Het planten van zaden voor zaailingen begint veel eerder - rond de tweede helft van februari of dichter bij het einde. Om het wortelsysteem niet te beschadigen tijdens het daaropvolgende planten in de grond, is het beter om de zaden in speciale potten te planten met een grondmengsel dat onafhankelijk is gekocht of bereid. Spruiten verschijnen meestal binnen 3-5 dagen. De teelt verloopt het snelst bij een temperatuur van 18-20 graden. Na het verschijnen van zaailingen, is het nodig om te voeden, meestal uitgevoerd met een toortsoplossing.

Wanneer de zaailingen 25-30 dagen oud zijn, wordt ze geschikt om in de grond te planten.

In het geval dat zaden direct in de volle grond worden geplant, is het noodzakelijk om te wachten op een stabiele bodemtemperatuur van ongeveer 12-14 graden.

Zaden worden, net als zaailingen, vierkant genest geplant met een cel van 0,7 x 0,7 m. Een iets strakkere beplanting is toegestaan, maar niet veel. Het aantal zaden dat in de voorbereide gaten valt, is meestal 3-4. Na het planten en voeren wordt mulchen met humus uitgevoerd.

Verzorging vereist door courgette (variëteiten voor de regio Moskou)

Het kweken van courgette kost niet veel tijd en aandacht. Het volstaat om een ​​aantal eenvoudige regels te volgen:

 • na het ontkiemen, zeer voorzichtig losmaken van de bovengrond niet dieper dan 5 cm;
 • regelmatig, maar niet frequent (een keer per week is voldoende) water geven - ongeveer 10 liter niet koud, maar beter lauw water voor elke vierkante meter. m;
 • plantenvoeding, uitgevoerd met een toortsoplossing of gekochte complexe meststoffen. Het is voldoende om 2-3 keer per seizoen te voeren.

Door eenvoudige regels voor de verzorging van courgette toe te passen, kunt u een goede oogstopbrengst behalen in de omstandigheden van de regio Moskou.

Oogsten en opslag

De oogstfrequentie en bewaarcondities worden bijna volledig bepaald door de kenmerken van elke individuele courgettevariëteit, aangezien deze over een zeer breed bereik kunnen variëren. Courgette moet bijvoorbeeld in de meeste gevallen elke 2-3 dagen worden geoogst en courgette met witte vruchten moet eenmaal per week worden geoogst.

Een voorbeeld van het kweken van courgette is in de volgende video:

De beste soorten courgette voor de regio Moskou

Het aantal variëteiten en hybriden dat met succes wordt gekweekt door tuinders in de regio Moskou is erg groot en verbaast zich over de verscheidenheid aan gepresenteerde variëteiten van courgettes.

Iskander F1

De Iskander F1-courgettehybride werd relatief recent gekweekt door fokkers in Nederland, in Rusland verscheen hij voor het eerst in het Krasnodar-gebied. Het belangrijkste voordeel van de courgette-hybride is de hoge opbrengst, bereikt met de juiste en regelmatige verzorging van 17 kg uit één struik. Vruchten van de hybride hebben de gebruikelijke cilindrische vorm, bleekgroene kleur met wat bloei, visueel vergelijkbaar met was. De vruchten van de courgette zijn in de meeste gevallen klein van formaat, wegen zelden meer dan 0,5 kg en worden meer dan 25 cm lang.Daarnaast is een ander voordeel van de hybride de vrij hoge koudebestendigheid, die zelden wordt aangetroffen bij buitenlandse courgettes. .

Courgette Courgette variëteit Tsukesha

Binnenlandse fokkers die deze variëteit aan courgettes hebben gemaakt, toonden zowel een goed gevoel voor humor, zoals de naam al aangeeft, als hoge professionele kwaliteiten. Hun niveau wordt bevestigd door verschillende voordelen van een courgette tegelijk:

 • hoge opbrengst van courgette, die 12 kg fruit uit elke struik bereikt, soms hoger dan deze indicator;
 • de veelzijdigheid van het ras volgens de gebruiksmethode. Courgette Courgette Courgette is geweldig voor zowel verse salades als voor het inblikken of koken door middel van warmtebehandeling;
 • het vermogen van courgette om lange tijd bij lage temperaturen te worden bewaard. Courgette kan bijvoorbeeld enkele maanden in de koelkast blijven zonder zijn smaak en andere eigenschappen te verliezen;
 • de veelzijdigheid van de courgettevariëteit naargelang de grondsoort. Courgette Tsukesu kan buiten en in kassen of kassen worden gekweekt.

Parthenon F1

Het werk van Nederlandse (zoals de Iskander hybride) fokkers. Het verscheen relatief recent in huiselijke omstandigheden, maar dankzij een aantal voordelen werd het snel populair en beroemd onder Russische tuinders. De belangrijkste zijn de volgende:

 • de hybride is parthenocarpisch, daarom is hij niet afhankelijk van insectenbestuiving en blijft hij zonder problemen vruchteierstokken vormen bij koud en regenachtig weer;
 • heeft een hoog rendement;
 • heeft voldoende weerstand tegen ziekten die het meest voorkomen in het Russische gebied;
 • de vruchten van de hybride hebben hoge smaakkenmerken, bevestigd door veel hoveniers.

Fijne marshmallow F1

De Gentle Marshmallow-hybride van courgette, ontwikkeld door Russische fokkers, heeft verschillende eigenschappen die hem onderscheiden van andere courgettes:

 • delicate zoetige smaak, alleen inherent aan deze hybride van courgette;
 • karakteristieke en originele tweekleurige kleur, die enigszins doet denken aan de Zebra-variëteit, maar er nog steeds aanzienlijk van verschilt;
 • de veelzijdigheid van de hybride volgens de kookmethode. Het vertoont uitstekende verse smaakeigenschappen en verliest ze niet tijdens warmtebehandeling of inblikken.

De naam van de courgette-hybride benadrukt nogmaals het belangrijkste voordeel: een uitstekende en zeldzame smaak.

Witte struik F1

De White Bush F1 courgettehybride werd gekweekt door Deense fokkers die op ongeveer dezelfde breedtegraad werkten als de middelste zone van Rusland, met name de regio Moskou. Daarom lijkt het helemaal niet verrassend dat de hybride perfect is voor de omstandigheden in de regio. De belangrijkste eigenschappen zijn:

 • in termen van rijping - een vroege rijpende variëteit van courgette;
 • door het type voedselconsumptie - universeel. Kan na warmtebehandeling als voedsel worden gebruikt en in ingeblikte vorm;
 • vruchtkleur, vorm en grootte - wit cilindrisch fruit, lengte - tot 20 cm, gewicht - 0,6-0,9 kg;
 • opbrengst - ongeveer 12 kg / sq. m.

Naast de bovengenoemde eigenschappen, waarvan de meeste kunnen worden toegeschreven aan onbetwiste voordelen, heeft de courgette-hybride ook een lange vruchtperiode (meer dan 2 maanden), weerstand tegen belangrijke ziekten en een uitstekende smaak.

Golda F1

De Gold F1 courgettehybride behoort tot de middenvroege courgette, waarvan de eerste vruchten in 45-50 dagen geoogst kunnen worden. De plant heeft een krachtige struikstructuur en vrij grote vruchten met een langwerpige cilindrische vorm met een licht geribbeld oppervlak. De maten van rijpe courgettevruchten zijn vrij groot: gewicht - meer dan 1,5 kg, lengte - tot 40-50 cm. Kleine courgette-courgettegroenten kunnen worden gebruikt voor voedsel en verwerking: 0,2-0,4 kg in gewicht en tot 20 cm lengte.

Courgettehybride Golda F1 heeft een hoge mate van resistentie tegen bijna alle ziekten. Bovendien heeft het een hoge smaak, die het in bijna elke vorm tot uiting komt: in verschillende gerechten, ingeblikt of gezouten, evenals in de super populaire pompoenkaviaar.

Courgettevariëteit Zolotinka

De variëteit Zolotinka valt niet alleen op door zijn opvallend heldere uiterlijk dat wordt geassocieerd met de gouden kleur van de vrucht. Bovendien heeft courgette verschillende andere onbetwiste voordelen, waaronder:

 • vroege rijping van fruit;
 • een vrij hoge opbrengst van de variëteit, gecombineerd met een relatieve bescheidenheid voor groei- en zorgomstandigheden;
 • universeel toepasbaar in elke grondsoort: zowel binnen als buiten.

Een struik courgette Courgette Zolotinka produceert in de regel ongeveer 15 vruchten met een gemiddeld gewicht van ongeveer 0,5 kg.

Spaghetti-variëteit

De Spaghetti-variëteit, gefokt door binnenlandse fokkers, valt zelfs op tussen de uitbundige variëteit aan courgettevariëteiten. Deze variëteit kreeg zijn naam vanwege de opvallende gelijkenis van het vruchtvlees om tijdens de warmtebehandeling een uiterlijk te krijgen dat sterk lijkt op kant-en-klare gewone spaghetti. Dit komt doordat het vruchtvlees wordt afgebroken tot vezels die relatief lang zijn en een karakteristieke witte of lichtgele kleur hebben. Dergelijke unieke eigenschappen zijn alleen in het bezit van fruit na de laatste fase van rijping.

Naast het uitstekende uiterlijk van het eindproduct, heeft Spaghetti-courgette ook de mogelijkheid om 8-10 maanden lang te bewaren zonder smaakverlies.

Gevolgtrekking

De omstandigheden in de regio Moskou zijn redelijk geschikt voor de succesvolle teelt van courgette, die populair is in Rusland. En de verscheidenheid aan variëteiten en hybriden die op de markt verkrijgbaar zijn, maakt het voor elke tuinman gemakkelijk om het juiste type plant voor hem te vinden.


Bekijk de video: Voorjaarsbloeiers fotograferen - 10 Pro tips (Januari- 2022).

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos