Advies

Hozblok met een houtblok voor een zomerresidentie


Zelfs als het huis in het zomerhuisje nog in aanbouw is, moeten de noodzakelijke bijkeuken worden gebouwd. Een mens kan niet zonder toilet of douche. De schuur doet ook geen pijn, want je moet de tool ergens opbergen. Later kan dit compartiment worden gebruikt om vaste brandstof voor de kachel op te slaan. Om niet elk van deze gebouwen afzonderlijk te bouwen, is het beter om een ​​utiliteitsblok met een houtblok te bouwen voor een zomerresidentie onder één dak.

Voor wat nodig is om de interne ruimte van het hulpprogramma-blok uit te rusten

Landhuisblokken zijn meestal uitgerust met een douchecabine en toilet. Geen enkele persoon kan zonder deze voorzieningen. Omdat de constructie onder één dak gebeurt, kunt u een derde compartiment bouwen en dit meenemen voor het opbergen van gereedschap of tuingereedschap.

Tijdelijke gebouwen zijn meestal klein van formaat. Als het utiliteitsblok permanent wordt gebouwd, is het beter om een ​​kamer zoals een schuur groter te maken. In eerste instantie wordt alleen het instrument hier opgeslagen. In de toekomst, wanneer het huis klaar is, kan de schuur worden gebruikt als brandhout. Een dergelijke oplossing zal de eigenaar redden van de extra constructie van een opslagfaciliteit voor vaste brandstof.

Als je in de nabije toekomst kijkt, kun je nadenken over een plek om te verblijven. Een lichte toename van het dakoppervlak van het utiliteitsblok helpt bij het organiseren van een luifel met een open terras. Op de camping kun je een tafel met stoelen neerzetten en op zomeravonden of na het douchen lekker relaxen.

In de datsja moet je niet alleen in de hete zomer werken, maar ook bij koud weer in het vroege voorjaar of de herfst. Het is goed als er een kleedhokje met een fornuis in de tuin is, waar je het avondeten kunt koken en je werkkleding kunt drogen. Dit alles kan worden georganiseerd in het hulpprogramma-blok. Je hoeft alleen maar de schuurruimte uit te breiden en je krijgt een schuur met brandhout, waar je een kleine Canadese kachel kunt plaatsen.

Welke materialen om een ​​hulpprogramma te bouwen

De keuze van het bouwmateriaal hangt af van hoe lang het bijgebouw is ontworpen. Als dit een tijdelijke structuur is die in de toekomst zal worden herbouwd, dan is het redelijk om goedkope materialen te gebruiken, zelfs gebruikte materialen kunnen worden gebruikt. Het frame wordt neergeslagen vanaf een balk of dik bord. Elk plaatmateriaal wordt gebruikt als bekleding: voering, plaatwerk, leisteen, enz. Een kapitaalblok vereist de ontwikkeling van een project. Zo'n constructie wordt gedaan op een fundering met een communicatievoorziening. De wanden kunnen gemaakt zijn van hout, baksteen of gasblokken. Voor toilet en douche is een grote beerput voorzien. Het is verzegeld gemaakt zodat slechte geuren het zwemmen of ontspannen op het terras niet verstoren.

Advies! Kunststof voering als bekleding is vanwege de zwakke structuur niet geschikt voor een groot utiliteitsblok. PVC-panelen kunnen worden gebruikt voor de interieurdecoratie van douchecabines.

Hozblock-projecten met brandhout, douche en toilet

Zelfs in de beginfase van de bouw wordt een utiliteitsblokproject ontwikkeld. In ons voorbeeld moet het gebouw worden opgedeeld in drie compartimenten: een toilet, een douchecabine en een brandhout. Voor de eerste twee kamers is een kleine ruimte toegewezen. Meestal zijn de cabines gemaakt in de grootte van 1x1,2 m, maar de afmetingen kunnen worden vergroot als de eigenaren een grote lichaamsbouw hebben. De douche biedt extra ruimte voor de kleedkamer. Het grootste deel van het utiliteitsblok is gereserveerd voor een schuur. Als zich hier brandhout bevindt, moet de kamer de volledige voorraad vaste brandstof bevatten, berekend voor het seizoen.

Op de foto stellen we voor om kennis te maken met twee projecten van het utiliteitsblok, verdeeld in drie kamers. In de eerste versie is er een veranda voorzien voor de douche en toilet. Hier kun je een kleedkamer inrichten. In het tweede project van het utiliteitsblok bevinden de deuren van elke kamer zich aan verschillende zijden van het gebouw.

Een voorbeeld van de volgorde van werken die wordt uitgevoerd tijdens de bouw van een utiliteitsblok

Om een ​​hulpprogramma in het land te bouwen, is het niet nodig om dure specialisten in te huren. Natuurlijk, als we het niet hebben over een kamer ter grootte van een woongebouw. Een gewoon gereedschapsblok voor drie compartimenten kan worden gebouwd door elke zomerbewoner die weet hoe hij een gereedschap in zijn handen moet houden.

Het proces begint met het gieten van de foundation. Een gebouw met bakstenen muren wordt beschouwd als een complexe structuur die de plaatsing van een stripbasis vereist. Dergelijke massieve constructies worden zelden in datsja's gebouwd en meestal komen ze langs met planken of dakspanen. Het gewicht van een houten utiliteitsblok met brandhout is klein. Een fundering van betonblokken is voor hem voldoende.

Langs de omtrek van het toekomstige gebouw wordt een sleuf van 400x400 mm gegraven. De put is bedekt met een mengsel van zand met grind of steenslag, waarna het overvloedig wordt gegoten uit een slang met water. Als er geen puin is, kan het kussen uit schoon zand worden gegoten. De bevochtigingsprocedure wordt meerdere keren herhaald totdat het zand volledig verdicht is in de sloot. De basis blijft een week staan ​​en vervolgens worden er betonblokken van 400x200x200 mm bovenop gelegd.

Ik legde vellen dakbedekking op de afgewerkte fundering van het utiliteitsblok. Het is nodig om een ​​houten gebouw waterdicht te maken vanaf een betonnen basis. Vervolgens beginnen ze met het maken van een houten frame. Het is de basis van het hele hulpprogramma-blok. Het frame is samengesteld uit een staaf met een doorsnede van 150x150 mm en er worden tussenstammen aan bevestigd met een stap van 500 mm. Hiervoor is een plank met een doorsnede van 50x100 mm of een spijl met een wandmaat van 100x100 mm geschikt. In de toekomst zullen er vloerdelen op de boomstammen worden gelegd.

Aandacht! Alle houten elementen van het utiliteitsblok zijn behandeld met een antiseptisch middel om te beschermen tegen vocht en insecten.

Het afgewerkte frame wordt op een blokfundering gelegd, waarop al dakbedekkingsmateriaal is uitgerold.

De basis is helemaal klaar, nu beginnen we met de bouw van het utiliteitsblok zelf met een toilet, een douchecabine en een houtblok. Dat wil zeggen, we moeten een draadframe maken. Vanaf een balk met een zijmaat van 100x100 mm worden rekken aan het frame bevestigd. Ze moeten op de hoeken van de constructie worden geïnstalleerd, evenals op plaatsen waar raam- en deuropeningen worden gevormd. Bovenop de rekken zijn ze verbonden met een bekleding van een balk met een vergelijkbare sectie. Voor de stabiliteit van het frame zijn tussen de stellingen jibs bevestigd.

Het dak kan zowel puntgevel als hellend gemaakt worden. In elk geval worden spanten van een bord met een doorsnede van 50x70 mm neergehaald. Ze worden met een stap van 600 mm aan het bovenframe van het frame bevestigd. De spanten worden aan elkaar bevestigd met een plank van 200 mm dik. Het zal de rol spelen van een omhulsel voor het dakbedekkingsmateriaal.

De omhulling van het frame van het utiliteitsblok kan worden gemaakt met een gegroefde plaat. In de douchecabine is het beter om de muren met plastic te omhullen en de vloer met beton te vullen en de tegels te leggen. In het toilet en de houtschuur wordt de vloer gelegd vanaf een plank met een dikte van minimaal 25 mm.

Elk dakbedekkingsmateriaal is geschikt. De goedkoopste optie is dakleer of leisteen.

In de video een voorbeeld van de constructie van een utiliteitsblok:

Nadat de bouw van het utiliteitsblok volledig is gebouwd, beginnen ze het uit te rusten. Dit verwijst naar schilderen, lichtinstallatie, ventilatie en ander werk.


Bekijk de video: Inwoner van Gees laat kachel branden op bladafval (Januari- 2022).

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos