Heimelijkheid

Brodiea: een sterrenhemel op een persoonlijk plot


Het thuisland van Broadiea is de noordwestelijke Amerikaanse kust. Lange tijd gebruikten lokale indianen knollenplanten als voedsel. Ze noemden ze "Indiase aardappel". Je kunt knollen eten in gebakken, rauwe en gekookte vorm. Interessant is dat de bloemen ook eetbaar zijn. Ze kunnen aan de salade worden toegevoegd.

Plant beschrijving

Brodiaea is een stervormige plant met bloemen. In lengte bereikt hij 45-50 cm.De kleur van de bloembladen is anders: geel, roze-lila, wit, blauw. De plant is ideaal voor het planten in gazons, rotstuinen en bloembedden. Bloei - van mei tot juli.

Broadiae wordt in de natuur in Californië gevonden - in valleien en op open heuvels. De bladeren zijn smal en lang, sterven af ​​op het moment van bloei.

Een bolvormige plant wordt zelden in tuinen gevonden. De plant reageert scherp op veranderingen in temperatuur en vochtigheid. Broccoliknollen worden in de herfst gevormd door kinderen, met behulp waarvan reproductie plaatsvindt. Voor een goede groei heeft de bloem minerale bemesting nodig. Het is belangrijk om onkruid op tijd te bestrijden, zodat de plant niet slijpt.

Soorten Brody

Er zijn verschillende soorten planten:

 • Gekroond of krans. Hij bloeit vanaf de tweede helft van de zomer.
 • Broadia Mountain Maya. Het heeft rode bloemblaadjes met een groene rand.
 • Los - buisvormige bloemen, verzameld in een pluim. De kleur van de bloemblaadjes is lila of wit. Hij bloeit in het voorjaar.
 • Koningin Fabiola - bereikt een hoogte van 40 cm. Bloei vindt plaats in juni. De bloemen hebben een blauwviolette kleur.
 • Koningin Fabiola - bloemen zijn paars, de plant bereikt een hoogte van 50 cm.

Landingsfuncties

Brodiea wordt geplant in september tot een diepte van 8 cm.De afstand tussen de planten moet 10 cm zijn.

Breed fokken vindt op twee manieren plaats:

 • uien;
 • zaden.

Bollen zijn geheel, elastisch geselecteerd. Zaden moeten zwart zijn, langwerpig. Wanneer u ervoor kiest om een ​​plant uit zaden te laten groeien, moet u erop letten dat deze in het tweede jaar zal bloeien.

Voortplanting met knollen suggereert hun voorlopige aanplant in klei of houten kisten in de vroege herfst. Direct na het planten is water geven noodzakelijk. Een ideale grondoptie is grond met een hoog gehalte aan compost en zand. Voor de winter kun je mulchen. Spanbond afdekmateriaal is geschikt voor deze doeleinden.

Hoe Brodya te laten groeien

 • Brodiea geeft de voorkeur aan lichte, doorlatende grond. Verlichting moet intens zijn, maar je moet de plant niet op die plaatsen plaatsen waar direct zonlicht. Het is belangrijk om niet alleen goed voor de bloem te zorgen, maar ook om de grond er correct voor te selecteren. De ideale optie is een mengsel van zand, land en veen.
 • Tijdens de groeiperiode is het noodzakelijk om overvloedig water te geven. Op het moment dat de teelt wordt uitgevoerd, moet de grond worden gehydrateerd, zodat er geen vocht op de bladeren komt. U kunt de luchtvochtigheid verhogen door open containers gevuld met water naast de bloem te plaatsen.
 • Bij vertrek gaat het om het handhaven van de optimale temperatuur. Omdat de plant thermofiel is, moet de omgevingstemperatuur ten minste 15 graden zijn.

 • Topdressing wordt uitgevoerd tijdens de periode van actieve groei - 1 keer in 30 dagen. Hiervoor worden complexe vloeibare meststoffen gebruikt, die kunnen worden afgewisseld met organische.
 • Verplanten komt de plant niet ten goede, daarom is het beter om, indien mogelijk, niet te transplanteren.
 • Voor de winter is Brodiea bedekt met turf en bladeren.
 • Als je besluit om een ​​plant voor de winter te graven, moet je dit in de herfst doen. Bollen worden uit de grond gegraven. Ze moeten worden gedroogd en op een warme plaats worden bewaard.

Plagen en ziekten

Broadiae kunnen last hebben van grijze rot, teken, schimmelziekten, trips en nematoden. In de regel worden alle gepresenteerde ziekten met succes behandeld met speciale medicijnen.

Behandeling van planten tegen schimmelziekten

Gebruik in landschapsontwerp

Broadia is geweldig voor het maken van rotsachtige landschapscomposities. Het wordt ook gebruikt voor destillatie. Je kunt de plant in potten planten.

Ook ziet de plant er geweldig uit in een bloementuin met braam, stengel, muurpeper. Het kan op het gazon worden geplant of groepsplantingen regelen.

Brodiea is een thermofiele plant, gekenmerkt door bloemen in de vorm van een ster. Hun kleuren kunnen verschillen. Het planten wordt uitgevoerd in open grond, containers of potten. Het verlaten omvat irrigatie en de introductie van complexe meststoffen eenmaal per maand. In de tuinen wordt de plant minder vaak gebruikt, maar hij ziet er geweldig uit in rotsachtige landschapssamenstellingen.


Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos