Planten

Waarom vlierbes geen vruchten afwerpt


Deze vraag is gericht aan onze lezer Irina, die zich afvraagt ​​waarom volwassen vlierbessen geen vruchten afwerpen. We zullen proberen met plezier te helpen!

Waarom zwarte vlier geen vruchten afwerpt: redenen

Op dit moment weten we verschillende redenen waarom zwarte vlierbessen mogelijk geen fruit produceren, en ze zijn allemaal gebonden aan onjuiste landbouwtechnologie van de plant. Dus wees voorzichtig!

Vlierbes mist zonlicht

Zwarte vlier draagt ​​geen vrucht als hij op een schaduwrijke plaats wordt geplant. Je kunt de plant veilig toeschrijven aan schaduwtolerant, maar zeker niet schaduwminnend. Vlierbes houdt minstens een halve dag van direct zonlicht en als het zich achter de garage bevindt, tussen het huis en de schuur, in de boomgaard onder volwassen bomen, enzovoort, zijn vergelijkbare problemen mogelijk.

Vlierbes heeft topdressing nodig

De volgende reden is een gebrek aan voeding. Bestudeer zorgvuldig de regels van de landbouwtechnologie van planten en probeer vlierbes alle noodzakelijke elementen te geven. U kunt direct beginnen met voeren, voeg bijvoorbeeld as en compost toe, voeg een paar complexe meststoffen toe aan het water. Dit is erg belangrijk tijdens de eierstokperiode.

Ongepaste weersomstandigheden

De volgende situatie is ook reëel - een scherpe verandering in de weersomstandigheden tijdens de bloei en de eierstok van fruit. Omdat vlier nog jong is, kan het een paar keer achter elkaar samenvallen, als vlier al 6-7 jaar oud was, zou deze factor veilig kunnen worden weggegooid.

Goede vlierbessenverzorging

Vlierbesnoeien is ook belangrijk - oude takken verwijderen, een kroon vormen, verdikt oogsten enzovoort. Vergeet niet om water te geven, mulchen, de grond los te maken. Dit lijkt allemaal onbeduidend, maar in het complex kunnen verschillende redenen, zoals elk afzonderlijk, een negatieve invloed hebben.

Vlierbesbestuiving

Er is een mening dat vlierbes een tweede plant nodig heeft voor een goede ontwikkeling, maar dit is niet helemaal correct, vlierbes kan zelf vrucht dragen. Maar daarvoor heeft ze insecten nodig. Kijk of ze ouder zijn, misschien het weer. Zo niet, probeer kunstmatig te vervuilen.

Het is heel belangrijk om te verduidelijken dat vlier helemaal geen vrucht draagt, of dat er maar heel weinig vruchten zijn die snel afbrokkelen. Het gebeurt dat na de bloei vlierbessen beginnen te binden, maar ze vallen snel onder de struik, waar ze drogen of rotten. Dit proces duurt slechts een dag of twee en kan over het algemeen onzichtbaar zijn.

Als vlierbessen geen vruchten afwerpen, kan het probleem vóór volgend jaar worden opgelost. Geef de plant de juiste verzorging, licht en voeding. Mogelijk moet u een andere plantensoort kiezen.


Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos